Cum alegem nasii de botez?

Ce tebuie sa stii despre alegerea nasilor de botez?

Cum alegi nasii de botez?  Poate fi o misiune dificila sa alegi parintii spirituali ai bebelusului tau, mai ales daca ai multi prieteni buni. Cei mai multi dintre ei, probabil se asteapta sa le propui acest rol minunat, in viata bebelusului tau.

Sosirea pe lume a unui copil este foarte importanta pentru parinti si pentru intreaga familie. Vestea unei sarcini atrage dupa sine o multime de oameni care isi doresc sa fie nasii de botez pentru bebelusul tau.

Totusi, atunci cand alegi nasii de botez ai bebelusului trebuie sa ai in vedere cateva aspecte importante atat pentru tine, cat si pentru el in viitor.

Se spune ca nasii bebelusului trebuie sa fie pentru el ca niste parinti. Ei sunt, de fapt, numiti, parintii spirituali. Ei trebuie sa il ajute pe fini atunci cand se afla in dificultate, sa il invete, sa il indrume si sa il protejeze.

De asemenea, uneori este greu pentru un parinte sa poarte anumite discutii cu copilul lui sau sa il ajute in diverse privinte. Iar aici intervine rolul nasilor, care trebuie sa vina in ajutorul copilului si al parintilor la nevoie.

Cine sunt cei care vor deveni parintii spirituali ai copilului tau? Cine sunt ”candidatii” pentru acest rol nobil?

De obicei oamenii aleg dintre rude si prieteni dar nu este o regula. Este normal sa alegi pe cei mai buni prieteni sau rude pentru ca sunt persoane pe care le cunosti foarte bine.

Se mai spune si ca “nasii de botez nu se refuza”.  Asta inseamna ca daca cineva se ofera, nu ar trebui sa refuzi. In zilele noastre nu mai este tabu sa ai mai multi nasi, mai ales la botez. Se poate ca peste ani acest aspect sa fie chiar unul benefic, copilul tau sa poata discuta pe diferite teme sau probleme cu fiecare dintre ei, sa gaseasca sprijin si ajutor la mai multe persoane. Dar tine de alegeri voastre personale.

Nasii sunt cei mai buni prieteni de familie

Cel mai adesea, oamenii aleg ca nasii bebelusului lor sa fie cei mai buni prieteni. Trebuie sa te gandesti bine cat de stransa este legatura dintre voi si daca veti fi prieteni si peste douazeci de ani.

Adesea, atunci cand relatiile de prietenie dintre parinti si nasi se termina, se inchide si relatia dintre nasi si copil. Asta ii poate dauna acestuia atat la nivel mental, cat si la nivel emotional.

Daca un copil creste alaturi de doua persoane, iar la varsta adolescentei, acele persoane dispar pur si simplu din viata lui, acesta poate suferi tulburari emotionale serioase. Pot sa apara consecinte comportamentale grave, mai ales in cazul in care este foarte apropiat de ele.

Nasii de botez trebuie sa fie persoane placute si de success

De asemenea, este important ca si copilului tau sa ii fie pe plac, oamenii pe care ii alegi sa ii fie nasi. Asadar, ai grija ca atunci cand alegi nasii bebelusului, acestia sa fie niste oameni tineri, cu pofta de viata si energie pozitiva!

Cum alegi nasii de botez?

Alege persoane care au anumite realizari pana in acest moment sau au aspiratii inalte pentru viitor! Astfel, acestia vor fi un exemplu pozitiv pentru copilul tau, cand acesta va creste.

Ca o concluzie, atunci cand alegi nasii bebelusului tau, gandeste-te daca acestia ar putea fi buni parinti pentru copilul tau. Gandeste-te daca ar putea fi o sursa de inspiratie pentru el, buni invatatori! Gandeste-te mai ales, daca relatiile dintre voi ar putea dainui pana la cea mai inaintata varsta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *